Košenje

kosenjefull

Husqvarna Rider

Zahvaljujući zglobnom upravljanju, nenadmašnoj upravljivosti i prednjoj glavi za košenje, kombinacija kontrole, udobnosti i efikasnosti rajdera čini da košenje i drugi načini obrade zemljišta predstavljaju pravu zabavu tokom cijele godine. Teško je naći mjesto gdje ove mašine ne mogu dopreti.

kosa011

HUSQVARNA R 213C

Efikasan Rider sa Combi reznog glavom od 94 cm, nudi prvoklasni BioClip® sistem i izbacivanje trave pozadi. Prilagođen za kućevlasnike i zemljovlasnike koji pri radu zahtijevaju visoku efikasnost, jednostavnost, superiorne manevarske sposobnosti ili jednostavno udobnu vožnju. Zglobno upravljanje i naprijed postavljena rezna glava znače intuitivno rukovanje, odličnu dostupnost pri košenju i dobar pregled radne površine. Hidrostatski pogon kontrolisan nožnom pedalom, lako dostupne komande automatskog uključivanja noževa čine košenje pravim uživanjem. Rezna glava se jednostavno podiže u servisni položaj za lakše održavanje i čišćenje nakon košenja. Ovaj Rider će učiniti mnogo više za vaš travnjak od samog košenja. Zahvaljujući dodacima kao ralica za snijeg, prikolica, grablje za mahovinu i rasipač, možete održavati vašu baštu tokom cijele godine.

Briggs & Stratton, 6,7 kW @ 3000 o/min, Hidrostatski, 94 cm

kosa02211

HUSQVARNA R 318

Efikasna Rider kosilica sa opcijom reznih kućišta od: 94, 103 ili 112 cm, nudi BioClip® i stražnje izbacivanje. Prikladan za zemljovlasnike koji zahtijevaju visoku efikasnost, jednostavnost korištenja, odličnu upravljivost i užitak u vožnji. Zglobno upravljanje i sprijeda smješteno rezno kućište omogućuju intuitivni rad, dostupnost i odličan pregled radnog područja. Može se opremiti priključcima za rad tokom cijele godine: četkom, ralicom za snijeg, bacačem snijega i sl. Hidrostatski prenos, lako dostupne kontrole te servisni položaj reznog kućišta pružaju užitak u vožnji i održavanju ovog uređaja.

Briggs & Stratton, 9,6 kW @ 2900 o/min, Hidrostatski, 94-112 cm

kosa03311

HUSQVARNA R 316T AVD

Snažan, svestran Rider sa dvocilindričnim motorom i pogonom na sve točkove. U ponudi opciono 94,103 ili 112 cm prvoklasna Combi rezna glava, sa BioClip®- om i zadnjim izbacivanjem. Pogodan za zemljovlasnike koji traže upravljivost i vrhunske rezultate tokom cijele godine. Zglobni sistem upravljanja i naprijed postavljena rezna glava omogućavaju intuitivan rad, košenje i odličnu dostupnost sa velikim pregledom radnog prostora. Pogon na sve točkove povećava i osigurava lako rukovanje na neravnim, klizavim površinama kao i na nagibom. Ukratko, ovaj Rider daje Vam potpuni ugođaj u vožnji. Može lako biti opremljen brojnim dodacima kao što su četke, ralice i bacači za snijeg za maksimalnu iskorišćenost tokom cijele godine. Osobine kao pedalama upravljana hidrostatska transmisija, lako dostupna kontrola, svijetla i rezna glava sa servisnim položajem, čine da rukovanje i rad sa ovim Riderom bude uživanje.

Kawasaki, 9,6 kW @ 2900 o/min, Hidrostatski AWD, 94-112 cm

kosa256

HUSQVARNA R 422Ts AWD

Husqvarna R422Ts AWD je najveći i najopremljenijii model u ProFlex familiji. Opremljen je sa AWD pogonom na svim točkovima što značajno povećava pokretljivost na neravnim terenima i klizavim površinama. Posjeduje snažni motor i mjenjač, servo volan i komforni hidraulični podizač opreme. Veliki, 17-litarski rezervoar je providan i omogućava lako vidljiv nivo goriva. R422Ts AWD je idealan, univerzalan uređaj za razne zadatke i korisnike sa najvećim zahtjevima.

Briggs & Stratton, 12,6 kW @ 3000 o/min, Hidrostatski AWD, 103-122 cm

lb-155s-60428cf0.png

LB 155S

Robusna samohodna kosačica velikog kapaciteta, sa opcijama BioClip® (usitnjavanje) ili bočnog izbacivanja. Prednji pogon i veliki stražnji točkovi čine ju posebno praktičnom i laganom za rukovanje. Ostale karakteristike uključuju robusne točkove sa kugličnim ležajevima, ergonomske mekane ručke koje se preklapaju pojednostavljujući skladištenje i transport.

Briggs & Stratton, Prednji pogon, Usitnjavanje/Pražnjenje sa strane, 55 cm

lc-356-awd-46adee64.png

LC 356 AWD

Robusna i visoko efikasna kosačica sa sakupljačem i jedinstvenim na tržištu, pogonom na sve točkove. Odlična za velike bašte na uzbrdicama, oštre padine ili rijetko održavane površine sa visokom travom. AWD sistem pogona omogućava odlično prijanjanje točkova čak i kada se kosi poprijeko na uzbrdicama ili u odvodnim kanalima. Rezno kućište izrađeno od izdržljivog i povarenog čelika, sistem kontrolnih ručki sa inovativnim AutoWalk™ 2 sistemom pogona, a sve pokretano lakim za startovanje OHC motorom. LC 356 serija daje mogućnost odabira tri načina košenja.

Honda, AutoWalk™ 2, Collect/BioClip®/Side eject, 56 cm

 

j-55s-280898e7.png

J 55S

Robusna i pouzdana samohodna kosačica sa visokim kapacitetom i mogućnošću BioClipa ® kao i izbacivanje sa strane. Prednji pogon čini je jednostavanom za korištenje.Ergonomske i preklopive ručke čine je jednostavnom za skladištenje i transport.

Briggs & Stratton, Samohodna, jedna brzina, BioClip®/Izbacivanje sa strane, 55 cm

r-152svh-6847a8ed.png

R 152SVH

Snažna, svestrana kosačica sa velikim kapacitetom košenja. Opremljena širokim, robusnim, čeličnim reznim kućištem i snažnim Honda motorom koji se lako startuje. Karakterišu je i efikasan TrioClip sistem, robusni točkovi sa kugličnim ležajima kao i varijabilna brzina kretanja za maksimalni komfor i efikasnost košenja.

Honda, Pogon na zadnje točkove, TrioClip, 53 cm

r-52s-3f1346b.png

R 52S

Svestrana, samohodna kosačica sa TrioClip i širinom košenja od 53 cm. Sa kapacitetom za veće travnjake, opremljenom sa tri različita načina košenja. Možete birati između prvoklasnog košenja sa sakupljanjem trave, izbacivanje pokošene trave sa strane ili "BioClip®" usitnjavanje trave. Ova vrhunska kosačica je pogonjena Briggs&Stratton Quantum XMR 60 motorom. Udobna ručka sa lako dostupnim komandama čine kosačicu sigurnom za rukovanje, a košenje ugodnim.

Briggs & Stratton, Pogon na zadnje točkove, TrioClip, 53,34 cm

j55sl

J 55SL

Robusna samohodna kosilica velikog kapaciteta, sa opcijama BioClip® (usitnjavanje) ili bočnog izbacivanja. Prednji pogon i veliki stražnji točkovi čine ju posebno praktičnom i laganom za rukovanje. Ostale karakteristike uključuju robusne točkove sa kugličnim ležajevima, ergonomske mekane ručke koje se preklapaju pojednostavljujući skladištenje i transport.

Briggs & Stratton, Prednji pogon, Usitnjavanje/Pražnjenje sa strane, 55 cm

lt-154-5efe0db6.png

LT 154

Baštenski traktor sa bočnim izbacivanjem, naprednog dizajna i ergonomije. Moćni Kohler motor sa podmazivanjem pod pritiskom. Udoban i pouzdan traktor sa ručnim mjenjačem. Može se opremiti sa sakupljačem i BioClip® poklopcem.

Kohler, 8,1 kW @ 2500 o/min, Ručni, 97 cm

cth-224t-14991efd.png

CTH 224T

Baštenski traktor velikog kapaciteta, sa integrisanim sakupljačem. Izrađen specijalno za zahtjevan rad i velike površine. Opremljen visoko efikasnim, pod pritiskom podmazivanim dvocilindričnim Kawasaki motorom. U-Cut™ tehnologija upravljanja čini ga još jednostavnijim za skretanje i košenje oko prepreka. Efikasan integrisan sakupljač, ugodan za korištenje sa brzim električnim sistemom za pražnjenje. Unikatni RapidReplace™ sistem noževa osigurava bezbijednu, brzu zamjenu reznog noža bez potrebe za bilo kakvim alatom. Nožnom papučom upravljani hidrostatski prenos čini vožnju zadovoljstvom, a BioClip® funkcija je kontrolisana sa sjedišta i omogućava brzu izmjenu načina košenja u malčiranje.

Kawasaki, 11,8 kW @ 2600 o/min, Hidrostatski, 107 cm

 ct-154-4a72968f.png

CT 154

Baštenski traktor koji pruža odlično sakupljanje trave i lišća, ostavljajući kao rezultat uredno košenje. Veliki, integrisani sakupljač se lako prazni sa vozačevog sjedišta. Opremljen manuelnim mjenjačom sa šest brzina naprijed i jednom unazad. BioClip® zatvarač dolazi kao standardna oprema, deflektor za izbacivanje pozadi je dostupan kao dodatna oprema.

Briggs & Stratton, 8,6 kW @ 2600 o/min, Ručni, 97 cm

 

  

smm footer1smm footer2basmm footer3

 

 footerlogo   designer17