Gume

Gume1 LOGODOUBLE COIN

Double Coin se nalazi među 15 najjačih proizvođača guma na svijetu, sa proizvodnjom od preko 15 miliona kamionskih guma godišnje. Shanghai Tyre & Rubber Co. Ltd. je kompanija nastala 1990. godine restruktuiranjem postojećih kompanija, Shanghai Ta Chung Hua i Shanghai Tsen Tai, najstarijih tvornica guma u Kini sa povješću proizvodnje od skoro 70 godina. Ove dvije tvornice su još početkom 30-ih godina XX stoljeća počele proizvodnju dva dobro poznata brenda kamionskih guma Double Coin i Warrior. Double Coin je započeo svoj rad sa najsavremenijom i najboljom proizvodnom opremom iz SAD, Japana i Evrope, a odnedavno je u proizvodni proces intergrirana i napredna TECO (Tyre Entirety Construction Optimization) teorija i specijalna adhezivna tehnologiju čime su još više unaprijeđene performanse kamionskih guma i kvalitet proizvodnje.
Double Coin je i zvanično dobio potvrdu kvaliteta 1996. godine, kada je tvornica dobila ISO 9002 cerifikat. Double Coin nudi širok asortiman kamionskih radijalnih guma te garantira visoki kvalitet i standard svake kamionske gume koje proizvede. Kamionske radijalne gume Double Coin posjeduju ECE i DOT certifikate i svojim odličnim kvalitetom i dizajnom izdvajaju se iz velike ponude kamionskih guma ne samo kineskih proizvođača.

katalog btn

 

Gume2 LOGOCONTINENTAL

Continental AG je vodeća njemačka kompanija za proizvodnju guma. Gume Continental spadaju u premium brendove i na većini testiranja guma zauzimaju čelne pozicije dugi niz godina. Osnovan je 1871. godine u Hanoveru kao kompanija koja pravi proizvode od guma Continental-Caoutchuoc. Danas Continental proizvodi auto-gume, moto-gume i gume za bicikle. Godine 1987., ugledajući se na Bridgestone i Michelin, Continental se probija i na sjevernoameričko tržište. Nakon što 2007. godine postaje dio Siemens koncerna, Continental postaje treći na svetu proizvođač dijelova za automobile. Inače, čitava kompanija podijeljena je na šest divizija: šasije i sigurnost, motori, enterijer, gume za putnička vozila i laka dostavna vozila, gume za komercijalna vozila i ContiTech.
Continental je ekspert i tehnološki lider u sferi redukcije potrošnje goriva zbog svojih revolucionarnih sistema, redukovanja otpora guma pri kotrljanju i hibridnih pogonskih sistema.
Korporacija Continental zapošljava 140.000 ljudi na 190 lokacija u 35 zemalja. Četvrtina od ukupno proizvedenih guma u Europi proizvodi se u ovoj kompaniji.
Continental ima odličnu suradnju sa svim vodećim proizvođačima automobila, autobusa i kamiona; na listi saradnika nalaze se: Volkswagen, Daimler, Ford, Volvo, Iveco, Shmitz, Koefel, BMW, General Motors, Toyota, Honda, Renault i Porsche. Više od 30 odsto svih novih evropskih automobila silazi sa fabričke trake sa gumama Continental.
Ova kompanija ima jedan od najširih asortimana guma za vozila sa pogonom na sva četiri točka. Continental je 2012. godine lansirao novu seriju pneumatika koji su specijalno dizajnirani kako bi zadovoljili jedinstvene zahtijeve električnih vozila kao i vozila na hibridni pogon.

 

Gume3 LOGOMICHELIN

Michelin je ime koje je u svijetu guma sinonim za kvalitet i pouzdanost. Kompanija sa sjedištem u Klermont-Ferandu u Francuskoj jedan je najvećih proizvođača guma na svijetu. U sklopu Michelina, postoji još nekoliko brendova guma (BF Goodrich, Kleber, Riken, Kormoran i drugi). Francuski Michelin poznat je još i po ViaMichelin mapama za vozače, Michelin zvjezdicama kojima se nagrađuju restorani i po maskoti Bibendum, odnosno “Mišelinku” – čoveku od gume, koja je proglašena za najpopularniju u 20. Stoljeću. Michelin ima veliki broj inovacija u oblasti guma. Najznačajnije su pneurail gume za vozove i GreenX tehnologija koja se koristi u modernim “zelenim” gumama i reducira potrošnju goriva. Poznati su i ZP (Zero Pressure) i PAX sistemi, patentirani 90-ih godina, koji omogućavaju vožnju određen broj kilometara sa ispumpanom ili defektnom gumom. A tu su i revolucionarne Michelin Tweel gume namijenjene industrijskim vozilima, odnosno gume bez pritiska otporne na rupe na putu. 
Sve je počelo davne 1888. godine kada su braća Eduard i Andre Michelin radionicu u kojoj su se popravljale gume za bicikle pretvorili u tvornicu. Već 3 godine kasnije, patentirali su prvu zamjenjivu gumu za bicikle, a 1895. godine konstruirali su i provozali prvi auto sa pneumaticima na naduvavanje. Godine 1906. Michelin pravi prvu tvornicu van Francuske i to u talijanskom Torinu. 
Od početka do danas postignut je nevjerovatan uspjeh: Michelin čini više od osamdeset tvornica po cijelom svijetu, a pokriva preko 20 % svjetskog i 40 % europskog tržišta guma. Poznat je po velikom broju dezena za putnička, džipovska  i kombi vozila.

 

Gume4 LOGOSEMPERIT

Semperit je najveći i najstariji proizvođač guma iz Austrije sa više od 100 godina tradicije. Semperit se nalazi unutar grupacije Continental. Semperit spada u gume srednje kvalitete sa srednjom cijenom. Semperit ima široku ponudu guma u auto gumama i kamionskim gumama. Izvanredan kvalitet ovih guma,visokih performansi koje omogućuju sigurno rukovanje, bez obzira na vremenske uslove - i Semperit zimske gume nisu izuzetak od ovog pravila. Semperit gume nude visok nivo sigurnosti i udobnosti vožnje za sva vozila od kompaktnih do luksuznih automobila. Bez obzira da li na mokrim ili suvim putevima, u brzim ili sporim krivinama, Semperit gume uvijek pokazuju sigurno rukovanje. Među izuzetnim odlikama Semperit guma su dobre performanse kočenja i vrhunsko ponašanje na mokrom kolovozu. Semperit Speed Greep je jedna od najboljih zimskih guma na tržištu. Brojna ispitivanja pokazala su odličnu efikasnost ovih guma svaki put. Tokom zimskih testova za gume od 2012, ADAC je dodijelio vrhunske rezultate i za ponašanje tokom akvaplaninga i njena svojstva na snijegu. Takođe se ističe vožnja i ponašanje na suvom putu. 
Sve u svemu, ovo je superiorna guma, posebno za male, kompaktne automobile.

 

Gume5 LOGOSPORTIVA

Sportiva predstavlja modernu low-cost gumu. Sportiva je guma koju proizvodi Continental i sastavni je dio Continental grupe. Uspjeh Sportiva guma se bazira na inovacijama, kvaliteti i niskoj cijeni. Sve dimenzije Sportiva guma se proizvode u EU.

 

Gume6 LOGOBARUM

Barum je najveći češki proizvođač guma. Continental je 1998. godine kupio Barum i totalno ga modernizirao. Barum je povoljna guma dobre kvalitete. Barum gume se proizvode po licenci Continentala i poboljšane su u odnosu na konkurenciju.

 
Gume7 LOGOSAVA

SAVA ima svoje korijene u Sloveniji i jedno je od najuspješnijih poduzeća za proizvodnju guma u Srednjoj Europi. Počeci proizvodnje guma u Sloveniji sežu daleko u povijest te udružuju stručno znanje i iskustvo na području gumarske industrije duže od 85 godina. Od tada se prodaja Savinih guma raširila po cijelome svijetu i sve je uspješnija, osobito na zapadnoeuropskim tržištima. Danas je robna marka SAVA u cijelosti u vlasti tvrtke Goodyear.

 

  

smm footer1smm footer2basmm footer3

 

 footerlogo   designer17